Σε ρυθμούς πανελλαδικών οι τελειόφοιτοι Λυκείων και στη Μαγνησία – Υποβάλλουν δηλώσεις για τις Σχολές

Σε ρυθμούς πανελλαδικών οι τελειόφοιτοι Λυκείων και στη Μαγνησία – Υποβάλλουν δηλώσεις για τις Σχολές

Για πρώτη φορά οι μαθητές υποβάλλουν αίτηση για τις πανελλαδικές εξετάσεις τον Νοέμβριο

Αντί για τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων άρχισε προχθές Τετάρτη και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου.

Στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια παρατηρείται κινητικότητα και από την πρώτη μέρα υποβολής των αιτήσεων υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από τους τελειόφοιτους για να αποστείλουν τις αιτήσεις τους.
Σημειώνεται πως σε αυτή τη φάση αίτηση-δήλωση μπορούν να υποβάλλουν μόνο οι τελειόφοιτοι και όχι οι απόφοιτοι.

Η διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας κ. Βάσια Παρασκευά ανέφερε πως «στην πρώτη μέρα υποβολής πάνω από 25 τελειόφοιτοι μας έστειλαν τις αιτήσεις τους για τις πανελλαδικές. Για τους μαθητές η διαδικασία είναι εύκολη και, όσοι είναι κατασταλαγμένοι για τις Σχολές που θέλουν να δηλώσουν, απαντούν αμέσως. Οι τελειόφοιτοι δηλώνουν, αν θα είναι υποψήφιοι στις πανελλαδικές εξετάσεις, αν θέλουν να διαγωνιστούν σε κάποιο ειδικό μάθημα, αλλά και αν επιθυμούν να εισαχθούν σε κάποια Στρατιωτική-Αστυνομική σχολή ή το ΤΕΦΑΑ. Παράλληλα αυτές τις μέρες έχουμε δεχθεί και αρκετά τηλεφωνήματα από απόφοιτους που μας ρωτούν, αν μπορούν να αποστείλουν δήλωση και πότε θα βγει η δική τους προθεσμία».

Γιατί, όμως φέτος οι αιτήσεις υποβάλλονται τόσο νωρίς; Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας επισημαίνεται πως «ο βασικός λόγος είναι η πανδημία. Το υπουργείο θέλει να έχει έτοιμα τα στοιχεία με τους υποψήφιους για να δρομολογήσει από τώρα τις διαδικασίες. Και αυτό μπορεί να γίνει εύκολα, αφού οι μαθητές είναι στα σπίτια τους, και άμεσα μπορούν να ανταποκρίνονται».
Η διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Βόλου κ. Βούλα Λοντρίδου επισήμανε πως «αμέσως ενημερώσαμε τους τελειόφοιτους για να υποβάλλουν αίτηση και πολλοί έστειλαν αμέσως τις δηλώσεις τους. Από τους 93 τελειόφοιτους οι 34 έχουν υποβάλλει ήδη αίτηση».
Πέρυσι οι υποψήφιοι στη Μαγνησία ανήλθαν στους 1.800 εκ των οποίων οι 1.500 περίπου ήταν τελειόφοιτοι και οι άλλοι απόφοιτοι.
Σημειώνεται πως και φέτος οι υποψήφιοι θα μπορούν να διαλέγουν Τμήματα για το μηχανογραφικό τους δελτίο μόνο από ένα επιστημονικό πεδίο και όχι δύο, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Μείωση διδακτέας ύλης
Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια συζήτηση για μείωση της διδακτέας ύλης. «Διαβάζουμε και εμείς για αυτά τα σενάρια, αλλά ουσιαστικά δεν μπορούμε να πούμε τίποτα, καθώς απόφαση δεν υφίσταται» αναφέρθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

https://e-thessalia.gr