Σκηνικό Αποκάλυψης: Αμμοθύελλα «καταπίνει» ολόκληρη πόλη στην Κίνα

Σκηνικό Αποκάλυψης: Αμμοθύελλα «καταπίνει» ολόκληρη πόλη στην Κίνα

Αμμοθύελλα σκέπασε μια κινεζική πόλη, σε ένα σκηνικό που μοιάζει βγαλμένο από ταινία του Χόλιγουντ.

Το βίντεο που κυκλοφορεί στα social media δείχνει την πόλη Ντουνχουάνγκ να εξαφανίζεται μέσα σε ένα τείχος άμμου μήκους άνω των 90 μέτρων που ήρθε από την έρημο Γκόμπι, την Κυριακή. Το σκηνικό αποκάλυψης τραβήχτηκε σε βίντεο από έναν κάτοικο που το μοιράστηκε στο Twitter.

Όπως μπορεί να δει κανείς σε αυτό, τα ψηλά κτίρια εξαφανίζονται μέσα σε ένα τεράστιο σύννεφο σκόνης που κινείται αργά προς την πόλη. Η αστυνομία αναγκάστηκε να κλείσει τους αυτοκινητόδρομους και να ζητήσει από όσους οδηγούς βρίσκονται στο δρόμο να περιμένουν σε περιοχές εξυπηρέτησης καθώς η ορατότητα είχε πέσει στα λιγότερο από 6 μέτρα.
Η αμμοθύελλα «αιχμαλώτισε» τουρίστες

Η South China Morning Post ανέφερε ότι η καταιγίδα έπληξε την αρχαία πόλη στο δρόμο του μεταξιού στις 3 το μεσημέρι. Οι τουρίστες σε ένα κοντινό φυσικό πάρκο «αιχμαλωτίστηκαν» από την καταιγίδα σκόνης, η οποία «πήρε» τα υπάρχοντά τους. Η ομάδα είχε ταξιδέψει στο βουνό Μίνγκσα και στο φυσικό πάρκο Κρέσεντ στο Ντουνχουάνγκ για να δει το ηλιοβασίλεμα ανάμεσα στους αμμόλοφους. Αναγκάστηκαν να αγκαλιαστούν και να φορούν γυαλιά και μάσκες για να προστατευθούν από την άμμο.

Ένας ξεναγός είπε ότι όταν ξεκίνησαν την εκδρομή ο ουρανός ήταν ακόμη πεντακάθαρος και όλες οι ενδείξεις έδειχναν πως θα ήταν ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα, αλλά ξαφνικά σηκώθηκε άνεμος, δημιουργώντας την αμμοθύελλα, που σύμφωνα με τον ίδιο δεν διήρκησε πολύ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοια φαινόμενα σημειώνονται συχνά, όπως χθες σε μια πόλη στις ΗΠΑ, που η αμμοθύελλα προκάλεσε καραμπόλα 22 οχημάτων, ενώ η πιο σφοδρή αμμοθύελλα της δεκαετίας σάρωσε το Πεκίνο πριν από 4 μήνες.

video
Πηγή: iefimerida.gr