Σκορπούσαν τον τρόμο στη Νέα Ιωνία

Σκορπούσαν τον τρόμο στη Νέα Ιωνία

Οι δημοσιεύσεις στα social media «πρόδωσαν» τη δράση τριών ανήλικων Ρομά, που λήστευαν με μαχαίρια άλλους ανηλίκους στην περιοχή της Νέας Ιωνίας και μετά υπερηφανεύονταν για τα κατορθώματά τους στους διαδικτυακούς τους φίλους. Τα επίμαχα «ποσταρίσματά» τους σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής οδήγησαν στη σύλληψή τους με τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτει το zougla.gr να είναι σοκαριστικά.

Εκτός του ότι ανέβαζαν σιδερογροθιές εκ των οποίων στη μία εξέχουν λάμες, σε μία από τις εικόνες που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία σε βάρος τους ο ένας δράστης απεικονίζεται να κρατά όπλο.

Και οι τρεις, ηλικίας 14, 16 και 17 ετών έστηναν ενέδρες σε άλλους ανηλίκους τους οποίους λήστευαν κυρίως περιμετρικά του ηλεκτρικού σταθμού της Νέας Ιωνίας. Ήταν ιδιαίτερα βίαιοι και σε μία περίπτωση χτύπησαν με σιδερογροθιά στο πρόσωπο έναν 14χρονο. Το ανήλικο θύμα τους νοσηλεύτηκε, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και αναμένεται να κάνει και δεύτερο χειρουργείο.

«Ήμουν μαζί με έναν φίλο μου. Μας σταμάτησαν και μας είπαν να τους δώσουμε τα κινητά της τηλέφωνα. Εμείς δεν είχαμε κινητά ούτε χρήματα και τότε άρχισαν να με χτυπούν στο πρόσωπο. Με έριξαν κάτω και έψαχναν τις τσέπες μου. Δεν βρήκαν τίποτα  ούτε σε εμένα ούτε στον φίλο μου και μετά εξαφανίστηκαν, αφού μου έσπασαν την κάτω γνάθο. Την επόμενη ημέρα έκανα χειρουργείο και οι γιατροί μου έβαλαν στο πρόσωπο βίδες και λάμες», περιέγραψε ο 14χρονος στους αστυνομικούς.

Σε μία άλλη περίπτωση χτύπησαν 13χρονο για να του αρπάξουν ένα κινητό τηλέφωνο αξίας 1.000 ευρώ και, αφού τον έκλεψαν, γύρισαν πίσω για να τους δώσει τον κωδικό ασφαλείας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές για να προσεγγίσουν τα θύματά τους, παρίσταναν τους περαστικούς και τους  έκαναν τυχαίες ερωτήσεις. Μετά έβγαζαν μαχαίρια, τους ακινητοποιούσαν και τους λήστευαν. Σε κάποιες περιπτώσεις έπαιρναν ακόμα και τα ρούχα από τα θύματα τους με σκοπό όπως αναφέρεται στην δικογραφία τον εξευτελισμό τους.

Όπως βλέπετε στα ντοκουμέντα του zougla.gr εκτός από τα όπλα που ανέβαζαν στο Διαδίκτυο, έκαναν αναρτήσεις ακόμη και με τα κλοπιμαία: από κινητά τηλέφωνα μέχρι δεκάδες χαρτονομίσματα. Όλοι τους ήταν σεσημασμένοι για κλοπές και ληστείες ενώ ο ένας έχει συλληφθεί κατά το παρελθόν ακόμα και για κλοπή αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, άλλος ένας 17χρονος Ρομά έχει ταυτοποιηθεί ως συνεργός τους και αναζητείται ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και δύο ακόμη άτομα, κατηγορούμενοι για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Οι δυο από τους τρεις δράστες οδηγήθηκαν στην Δικαιοσύνη και προφυλακίστηκαν, ενώ μόνο ο 14χρονος είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, την ώρα που η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής για την εξακρίβωση του εύρους της δράσης τους συνεχίζεται.

πηγή:zougla.gr

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης