Στα 2,5 εκ. οι ζημιές από τη φωτιά στο εργοστάσιο στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου

Στα 2,5 εκ. οι ζημιές από τη φωτιά στο εργοστάσιο στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου

Σε περίπου 2,5 εκατ. ευρώ υπολογίζονται οι ζημιές από τη φωτιά που κατέστρεψε τις εγκαταστάσεις της εταιρείας αποθήκευσης και διανομής τροφίμων «Food service Καρακατσάνης», το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου, στην Α’ Βιομηχανική Περιοχή Βόλου.

Η πυρκαγιά συνεχιζόταν μέχρι και χθες, καθώς στις εγκαταστάσεις βρίσκονταν αποθηκευμένοι δεκάδες τόνοι ηλιέλαιου, ενώ και οι πλαστικές συσκευασίες των τροφίμων είναι εύφλεκτες και ενίσχυσαν τη φωτιά. Γι’ αυτό και στον χώρο των εγκαταστάσεων βρίσκονταν και χθες δύο πυροσβεστικά οχήματα, που έσβηναν διάφορες εστίες. Παράλληλα η εταιρεία συνεχίζει τη λειτουργία της στις παλιές της εγκαταστάσεις στον Βόλο, στην οδό Κορωνίου 20 και στα τηλ. 24210 66063-64, 95304.
Η φωτιά φέρεται να άρχισε πιθανότατα από τον εξωτερικό χώρο της αποθήκης στις 6 περίπου το απόγευμα του Σαββάτου και επεκτάθηκε γρήγορα, λόγω των εύφλεκτων προϊόντων και των συσκευασιών που υπήρχαν εκεί, με την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να είναι μεγάλη, με υδροφόρες και πυροσβέστες από πολλές πόλεις της Θεσσαλίας, ακόμη και τη Λαμία. Χθες στον χώρο των εγκαταστάσεων βρέθηκαν πραγματογνώμονες τόσο της εταιρείας, όσο και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με τις έρευνες να συνεχίζονται, για να εξακριβωθεί από πού προήλθε η φωτιά.

 Σημειώνεται ότι η Πυροσβεστική έλαβε κλήση για τη φωτιά στις 6.11 μ.μ. κι ενώ ο κ. Καρακατσάνης με την οικογένειά του βρίσκονταν στην εκδήλωση κλασικών αυτοκινήτων στην παραλία του Βόλου, καθώς είναι ο πρόεδρος της Λέσχης Κλασικών Οχημάτων. Φθάνοντας στον χώρο της επιχείρησής του δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που συνέβαινε. Το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διενεργεί προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς, ενώ εξετάζεται και βιντεοληπτικό υλικό, καθώς περιμετρικά των εγκαταστάσεων υπήρχαν κάμερες. Παράλληλα όπως έγινε γνωστό χθες, τόσο το κτήριο όσο και τα προϊόντα ήταν ασφαλισμένα, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία διερευνά και το αν υπήρχε φύλακας στην εγκατάσταση ή υπήρχε και απουσίαζε.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία λειτουργούσε το περασμένο Σάββατο μέχρι τις 4 το απόγευμα. Εκτός από τον ιδιοκτήτη και τους υπόλοιπους υπεύθυνους της επιχείρησης, αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις από την Πυροσβεστική και από εργαζόμενους. Όπως έγινε γνωστό, συνολικά η επιχείρηση απασχολεί 90 άτομα. Συνολικά στην κατάσβεση της φωτιάς πήραν μέρος πέντε οχήματα με 10 πυροσβέστες από την Π.Υ. Βόλου, έξι οχήματα με 16 πυροσβέστες από τη Β’ ΒΙΠΕ, ένα όχημα με δύο πυροσβέστες από το Π.Κ. Δρυμώνα, καθώς και πυροσβεστικά οχήματα από Λάρισα, Τρίκαλα και Λαμία, καθώς κι ένα πεζοπόρο τμήμα. Επίσης, ισχυρή ήταν και η αστυνομική δύναμη. Αστυνομικοί της Τροχαίας, αλλά και τη ΟΠΚΕ, βρίσκονταν στον χώρο, ενώ περιπολικό ζητούσε από τον κόσμο, που είχε συγκεντρωθεί και τραβούσε φωτογραφίες και βίντεο να απομακρυνθεί. Στο σημείο βρέθηκαν και εθελοντές της ΕΟΔ Μαγνησίας και της ΛΕΔ, προκειμένου να συνδράμουν το έργο των πυροσβεστών.