Σταθερή η απόφαση του υπ. Δικαιοσύνης για νέο Δικαστικό Μέγαρο στον Βόλο

Σταθερή η απόφαση του υπ. Δικαιοσύνης για νέο Δικαστικό Μέγαρο στον Βόλο

Σχεδιάζει με βάση το δεύτερο οικόπεδο που έχει προσφέρει ο Δήμος Βόλου

Το δεύτερο οικόπεδο που υπέδειξε και παραχωρεί με έγγραφη δέσμευσή του στις αρχές της εβδομάδας ο Δήμος Βόλου, θα προτείνει ο υπουργός Δικαιοσύνης στην ερχόμενη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Βόλου.  
Την παραπάνω διαβεβαίωση έδωσε ο υπουργός Κώστας Τσιάρας προς τους βουλευτές Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο και Θανάση Λιούπη, με τους οποίους είχε συνάντηση χθες στο υπουργείο, ενόψει της αυριανής τηλεδιάσκεψης για την κατασκευή νέου Δικαστικού Μεγάρου, που συγκαλεί ο Δήμος Βόλου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Κ. Τσιάρας κατέστησε σαφές προς τους βουλευτές ότι είναι ειλημμένη απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης η κατασκευή Δικαστικού Μεγάρου στον Βόλο, όχι μόνο διότι είναι απαίτηση της τοπικής κοινωνίας και το επιβάλλουν οι ανάγκες που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από το υπάρχον κτίριο, αλλά επιπροσθέτως διότι περιλαμβάνεται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό ΣΔΙΤ Δικαστικών Μεγάρων Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδος, το οποίο προβλέπει την κατασκευή νέων κτιρίων σε Βόλο και Λαμία και τη μακροχρόνια συντήρηση των υπαρχόντων σε Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα.
Μιλώντας προς τους βουλευτές ο υπουργός Δικαιοσύνης εξήρε τις προσπάθειες του δημάρχου Βόλου για την εξεύρεση και παραχώρηση οικοπέδου, ενώ υπογράμμισε πως είναι πεπεισμένος ότι η συντριπτική πλειοψηφία των τοπικών φορέων επιθυμεί την υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδιασμού.
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι οι όποιες διαδικασίες για αλλαγή χρήσεων γης μπορούν να ολοκληρωθούν παράλληλα με την εξέλιξη του διαγωνισμού.
Η δωρεάν παραχώρηση του οικοπέδου από τον Δήμο Βόλου και η δέσμευση του δημάρχου ότι αν χρειαστεί μπορεί να προσφερθεί, κατόπιν αγοράς, και γειτνιάζουσα με το συγκεκριμένο οικόπεδο (περιφερειακός – περιοχή Παρασκευοπούλου) έκταση, ουσιαστικά είναι η απόδειξη ότι η τοπική κοινωνία και ο Δήμος Βόλου θέλουν το συγκεκριμένο έργο.
Από τη στιγμή που άλλος φορέας δεν έχει υποδείξει, και πολύ περισσότερο δεν έχει προσφέρει δωρεάν, άλλη έκταση, ήδη έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός για το συγκεκριμένο οικόπεδο.
Οι βουλευτές ευχαρίστησαν τον υπουργό Δικαιοσύνης για το σταθερό ενδιαφέρον του σχετικά με τη σημαντική υπόθεση για τον Βόλο και τόνισαν ότι θα μεταφέρουν τα όσα συζητήθηκαν και στην αυριανή σύσκεψη των τοπικών φορέων.

Συνάντηση με Γ.Γ. Γιώργο Καραγιάννη
Στη συνέχεια, οι βουλευτές Μαγνησίας Χρ. Μπουκώρος και Θαν. Λιούπης συναντήθηκαν με τον Γ.Γ. του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών Γιώργο Καραγιάννη, καθώς το συγκεκριμένο υπουργείο θα είναι ο φορέας ολοκλήρωσης των φακέλων και υλοποίησης του ΣΔΙΤ Δικαστικών Μεγάρων.
Ο κ. Καραγιάννης κατέστησε σαφές προς τους δύο βουλευτές Μαγνησίας ότι εφόσον ο Δήμος Βόλου έχει προσφέρει στο υπουργείο Δικαιοσύνης, με επίσημη πρότασή του, το συγκεκριμένο οικόπεδο, ο ίδιος και οι συνεργάτες του, υλοποιώντας τις εντολές του πρωθυπουργού και του αρμόδιου υπουργού, θα προωθήσουν άμεσα την ωρίμανση του φακέλου για το Δικαστικό Μέγαρο Βόλου.