Σταματούν οι παραδόσεις BMW M3 και M4 – Σημαντικά προβλήματα

Σταματούν οι παραδόσεις BMW M3 και M4 – Σημαντικά προβλήματα

Στο πλαίσιο ποιοτικού ελέγχου εντοπίστηκαν ελαττωματικά εξαρτήματα στην «καρδιά» των BMW M3 και M4 –  Δεν είναι η πρώτη φορά.

Αναστολή στις παραδόσεις των BMW M3 και M4 στο Μόναχο, μετά από προβλήματα που εντοπίστηκαν στο περιθώριο ποιοτικού ελέγχου εντός του ισχυρού 6κύλινδρου σε σειρά twin-turbo βενζινοκινητήρα της μάρκας.

Τα εξαρτήματα που αποδείχθηκαν ελαττωματικά ήταν τα έδρανα του ρουλεμάν στροφάλου, τα οποία λειτουργούν ως υποδοχείς για τον στροφαλοφόρο άξονα και λιπαίνονται με λάδι, για τη μείωση των τριβών.

Το πρόβλημα διαγνώσθηκε κατά τη διαδικασία επίστρωσης του βασικού υλικού, με τους ανθρώπους της BMW να επιβεβαιώνουν πως από την ελαττωματική παρτίδα επηρεάστηκαν 35 οχήματα, σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού Μέσου automotorundsport.

«Δεν πρόκειται για ανάκληση και ούτε σχεδιάζουμε κάτι τέτοιο. Δεν παραδίδουμε αυτοκίνητα με προβλήματα και ως εκ τούτου τα ελαττωματικά μοντέλα θα μείνουν πίσω. Προς το παρόν αναζητούμε μια λύση […] Θα γνωρίζουμε περισσότερα μέχρι το τέλος της εβδομάδας».

Στο παρελθόν, τα έδρανα του ρουλεμάν στροφάλου είχαν αποδειχθεί ευάλωτα στη φθορά και σε άλλα μοντέλα της βαυαρικής εταιρείας και συγκεκριμένα στις E36, E46 και E60.

Υπενθυμίζεται ότι ο 6κύλινδρος σε σειρά twin-turbo των BMW M3 & M4 έχει χωρητικότητα 3.000 κ.εκ. και αποδίδει 479 PS/ 550 Nm. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων, με αρωγό ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Active M Differential. Η ολοκλήρωση του σπριντ 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 4,2 δλ., με το 0-200 χλμ./ώρα να «έρχεται» σε 13,7 δλ.

Τέλος, η παύση παραγωγής θα αφορά και την Μ4 Competition Cabrio xDrive που παράγει 510 PS και 650 Nm ροπής, με την κίνηση να φτάνει και στους τέσσερις τροχούς μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου.

Η «ανοιχτή» M4 Competition χρειάζεται 3,7 δλ. για τη διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα και η τελική περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα και στα 280 χλμ./ώρα με το πακέτο M Driver’s.

πηγή newsauto