Στις Νηές η 31η Αντιμπεριαλιστική κατασκήνωση της ΚΝΕ

Στις Νηές η 31η Αντιμπεριαλιστική κατασκήνωση της ΚΝΕ

Διοργανώνεται στις 7 – 10 Ιούλη στις Νηές η 31η Αντιμπεριαλιστική κατασκήνωση της ΚΝΕ.

“Με την κοινή πάλη των λαών ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών – Έτσι γράφεται η Ιστορία!». Με αυτό το σύνθημα διοργανώνεται στις 7 – 10 Ιούλη στις Νηές η 31η Αντιμπεριαλιστική κατασκήνωση της ΚΝΕ.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Τις μέρες αυτές, η περιοχή της Μαγνησίας, θα «πλημμυρίσει» από χιλιάδες νέους και νέες, μέλη και φίλους της ΚΝΕ και του ΚΚΕ από όλη την Ελλάδα.

Η επιλογή της Μαγνησίας για τη φετινή 31η αντιμπεριαλιστική κατασκήνωση έχει να κάνει με το γεγονός ότι η περιοχή μας όπως και όλη η Θεσσαλία, βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των σχεδίων εμπλοκής της χώρας μας στις πολεμικές αναμετρήσεις που διεξάγονται και προετοιμάζονται στη γειτονιά μας. Με βάσεις για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, σε Λάρισα, Βόλο, Στεφανοβίκειο, που αξιοποιούνται τόσο για στρατοπέδευση όσο και για την αναχώρηση των δολοφονικών τους ελικοπτέρων και αεροπλάνων. Στην οποία πολλοί από όσους κατοικούν, 100 χρόνια μετά το 1922 και την Μικρασιατική Καταστροφή, ξέρουν καλά τι θα πει προσφυγιά, “ασφάλεια” που προσφέρουν οι σύμμαχοι. Ξέρουν ποιος την πληρώνει όταν υπάρχουν μεγάλες αντιθέσεις των ιμπεριαλιστών και πολεμικά σχέδια.

Από εδώ θα ακουστεί δυνατά από χιλιάδες νέους από όλη την Ελλάδα το αντιιμπεριαλιστικό – αντιπολεμικό μήνυμα αλληλεγγύης και κοινής πάλης των λαών.

Εξάλλου, 30 χρόνια τώρα οι αντιιμπεριαλιστικές κατασκηνώσεις της ΚΝΕ γράφουν τη δική τους Ιστορία, κατακτώντας ξεχωριστή θέση στον αγώνα του λαού ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια στις βάσεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ που πληθαίνουν σε όλη τη χώρα, με ευθύνη όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων.

Πλούσιο το πρόγραμμα

Η κατασκήνωση θα στηθεί σε έναν πανέμορφο χώρο, σε απόσταση 40 λεπτών από τον Βόλο, στον κόλπο των Νηών.

Το πρόγραμμα της κατασκήνωσης θα είναι όπως πάντα πλούσιο και πολύμορφο, εκφράζοντας το αντιιμπεριαλιστικό – διεθνιστικό του μήνυμα και περιλαμβάνοντας:

Εκδηλώσεις και συζητήσεις για τα μεγάλα ζητήματα της εποχής, ενδιαφέροντα workshops, ιστορικές επισκέψεις, στιγμές ψυχαγωγίας και αναψυχής, με συναυλίες και γλέντια, μεταξύ τους αφιέρωμα στο μικρασιατικό τραγούδι, με αφορμή και τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Οι επισκέπτες και επισκέπτριες της κατασκήνωσης θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο νησί Τρίκερι και να γνωρίσουν μια λαμπρή σελίδα της Ιστορίας της ταξικής πάλης στη χώρα μας, που έγραψαν με τη στάση τους και με το αίμα τους οι εξόριστοι αγωνιστές και αγωνίστριες του ΚΚΕ, του ΕΑΜ, του ΔΣΕ.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στην παραλία του Βόλου το απόγευμα του Σαββάτου 9 Ιούλη, με ομιλητή τον Νίκο Αμπατιέλο, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ.

Η 31η Αντιιμπεριαλιστική κατασκήνωση της ΚΝΕ θα στείλει δυνατό μήνυμα διεθνιστικής αλληλεγγύης. Στην κατασκήνωση θα φιλοξενηθούν οι Γενικοί Γραμματείς τριών Κομμουνιστικών Κομμάτων, του ΚΚ Εργαζομένων Ισπανίας, του ΚΚ Μεξικού και του ΚΚ Τουρκίας, καθώς και αντιπροσωπείες 8 Κομμουνιστικών Νεολαιών από χώρες της Ευρώπης.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.