Στολίζουν βιτρίνες τα καταστήματα στον Αλμυρό

Στολίζουν βιτρίνες τα καταστήματα στον Αλμυρό

Σε διαγωνισμό χριστουγεννιάτικης βιτρίνας καλεί τα μέλη της η Ενωση Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Αλμυρού, με στόχο την ενδυνάμωση του καταναλωτικού ενδιαφέροντος και την τόνωση της κίνησης στην αγορά της πόλης.

Μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, που αναλαμβάνεται για πρώτη φορά, η τοπική Ενωση προτρέπει τους επαγγελματίες να συμβάλλουν με τον δικό τους τρόπο στον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης και με τις βιτρίνες να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών.

Συνολικά 50 επιχειρήσεις θα συμμετέχουν στη συγκεκριμένη δράση, που αναμένεται να τονώσει την κίνηση στην αγορά του Αλμυρού, που ήδη έχει αρχίσει να ντύνεται γιορτινά.

Για τις ανάγκες της διεξαγωγής του διαγωνισμού θα φωτογραφηθούν οι βιτρίνες των μελών, που θα δηλώσουν συμμετοχή. Στη συνέχεια θα αναρτηθούν σε διαδικτυακή πλατφόρμα, που θα μπορεί ο καθένας να ψηφίζει, κάνοντας like στις βιτρίνες που του αρέσουν περισσότερο.

Στον διαγωνισμό θα αναδειχτούν τρεις τελικοί νικητές, οι οποίοι θα συγκεντρώσουν τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων προτίμησης, με την ψηφοφορία τριμελούς επιτροπής να συνυπολογίζεται στο τελικό αποτέλεσμα. Οι τρεις νικητές θα λάβουν το έπαθλο των 100 ευρώ έκαστος και οι απονομές θα πραγματοποιηθούν στον χορό του Συλλόγου τον Ιανουάριο.

Η τριμελής επιτροπή αποτελείται από την Ελένη Χατζηδημητρίου, τον Θεόδωρο Τζιβινίκο και την Ελευθερία Κότσια.

Η πρωτοβουλία αναλαμβάνεται σε καίρια στιγμή, μετά τη μειωμένη κίνηση του δεκαήμερου των ενδιάμεσων εκπτώσεων, που αποτέλεσε το σημείο προβληματισμού των εμπόρων, οι οποίοι περιμένουν την περίοδο των γιορτών για να καλύψουν τις απώλειες του προηγούμενου διαστήματος.

Ο Παναγιώτης Μπούντης πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού υπογραμμίζει ότι «ο Νοέμβριος ήταν δύσκολος μήνας λόγω της ζέστης», υπενθυμίζοντας, παράλληλα, ότι λόγω του αγροτικού χαρακτήρα της περιοχής του Αλμυρού οι περισσότεροι ασχολούνται με αγροτικές εργασίες τη συγκεκριμένη περίοδο.

Μεταφέροντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ την εικόνα της τοπικής αγοράς, εξέφρασε τις προσδοκίες των επαγγελματιών για τόνωση της κίνησης την Black Friday και τις γιορτές που έρχονται.

«Ευελπιστούμε ότι θα πάμε καλά, τα καταστήματα είναι πολύ δυνατά, έχουμε επάρκεια εμπορεύματος, καλή διάθεση και φέτος η αγορά του Αλμυρού θα είναι ακόμη πιο όμορφη και πιο στολισμένη από κάθε άλλη χρονιά» υπογράμμισε.

Στην ανακοίνωση κάλεσμα της Ενωσης μπορούν να συμμετέχουν, όπως υπογραμμίζεται, οι επαγγελματίες όλων των κατηγοριών στον ευρύτερο Δήμο Αλμυρού. Οσοι επιθυμούν, πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή έως σήμερα Δευτέρα 25 Νοεμβρίου στα μέλη του ΔΣ της Ενωσης, Σοφία Μπίλικα στο τηλέφωνο 6948176824 και Παναγιώτη Μπούντη στο τηλέφωνο 6948824179.