Συνεδρίασε η Επιτροπή Κοινωνικής Υποστήριξης της Π.Ε.Μ.Σ.

Συνεδρίασε η Επιτροπή Κοινωνικής Υποστήριξης της Π.Ε.Μ.Σ.

Παρουσία του κ. Λαχανά, συμβούλου της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Σοφίας Νικολάου, συνεδρίασαν τα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικής Υποστήριξης Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, κ. Κολυνδρίνη Αντιπεριφερειάρχης ΠΕΜΣ, κ. Παπαϊωάννου Αντεισαγγελέας, κ. Μπακαλιάνος δικηγόρος, κ. Κολημήτρα Προϊσταμένη Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕΜΣ και ο Κων/νος Μάγος Επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, έγινε ενημέρωση για την ακόμη καλύτερη λειτουργία της Επιτροπής, για τις δράσεις της, το σκοπό της και σε ποιο πλαίσιο μπορούν να αναπτυχθούν οι συγκεκριμένες δράσεις. Έγινε ανταλλαγή απόψεων επί της λειτουργίας και των θεμάτων της Επιτροπής με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία και την αποτελεσματικότητά της.

Όπως ειπώθηκε, η σύσταση της Επιτροπής έχει καθαρά κοινωνικά χαρακτηριστικά και αποδεικνύει έμπρακτα τη στήριξή της σε ανθρώπους κοινωνικά αδύναμους και σε αυτό επικεντρώνονται οι σκοποί και οι δράσεις της.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων είναι από τις πρώτες Περιφερειακές Ενότητες στην Ελλάδα που συγκρότησε την Επιτροπή και το πιο σημαντικό, η πρώτη που λειτούργησε την πενταμελή Επιτροπή Κοινωνικής Υποστήριξης. Αποστολή της Επιτροπής είναι η ενημέρωση των κρατουμένων ή των απολυθέντων σχετικά με θέματα που αφορούν στη νομική και κοινωνική του κατάσταση, καθώς και η υποβοήθησή του για προσαρμογή στην κοινωνική ζωή.