Συνεργασία Ζέττας Μακρή με Β. Χατζηκυριάκο για δωρεά ιδρύματος Μελά και ΓΕΛ Αλμυρού

Συνεργασία Ζέττας Μακρή με Β. Χατζηκυριάκο για δωρεά ιδρύματος Μελά και ΓΕΛ Αλμυρού

Συνάντηση  συντονισμού των ενεργειών για την ταχύτερη υλοποίηση και ολοκλήρωση θεμάτων, που απασχολούν τις δομές της εκπαίδευσης του δήμου  Αλμυρού,είχε,σήμερα,Παρασκευή,4 Δεκεμβρίου, η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή με τον δήμαρχο Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκο.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε την βουλευτή ότι οι διαγωνιστικές διαδικασίες δημοπράτησης της κατασκευής του τριθέσιου νηπιαγωγείου έχουν τελειώσει, έχει παρέλθει ο χρόνος υποβολής ενστάσεων και, μόλις ολοκληρωθεί ο απαιτούμενος έλεγχος και η συνακόλουθη επικύρωση, θα ξεκινήσει η ανέγερσή του. Το τριθέσιο νηπιαγωγείο αποτελεί  δωρεά του ιδρύματος Β. Μελά, που θα αναλάβει την κατασκευή του και ο πρόεδρος του ιδρύματος έχει επισκεφθεί, αυτοπροσώπως, τον Αλμυρό και έχει πλήρη γνώση της τοποθεσίας, που έχει επιλεγεί για την ανέγερση του.

Εν συνεχεία, η κ. Μακρή ενημέρωσε τον δήμαρχο Αλμυρού για την ολοκλήρωση της μελέτης επισκευής λόγω στατικών προβλημάτων του ΓΕΛ Αλμυρού, το αργότερο μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, από την ανώνυμη εταιρία ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ( ΚΤΥΠ Α.Ε.). Εν τω μεταξύ, είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση της επιβαλλόμενης γραφειοκρατίας, η ολοκλήρωση και αποστολή από τον δήμο Αλμυρού των απαιτούμενων δικαιολογητικών στην ΚΤΥΠ Α.Ε. Μάλιστα, για την επικαιροποίηση των διαδικασιών αυτών αλλά και την πληρέστερη ενημέρωση αμφοτέρων, η κ. Μακρή, τηλεφώνησε, παρουσία του δημάρχου, στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας κ. Θανάση Γιάνναρη, που έδωσε τις δέουσες εξηγήσεις και διευκρίνισε τις διαδικαστικές λεπτομέρειες.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας, η κ. Μακρή, μαζί με τον δήμαρχο, επισκέφθηκε την κινητή μονάδα αιμοδοσίας, όπου πραγματοποιούνταν η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώθηκε από τους εθελοντές δότες μυελού των οστών επαρχίας Αλμυρού, τον  σύλλογο καρκινοπαθών Μαγνησίας και την  Α.Ε. Δήμητρα Ευξεινούπολης  για την ενίσχυση των αποθεμάτων σε αίμα.  «Η πρωτοβουλία αυτή είχε εξαιρετική επιτυχία και τα συγχαρητήρια στους διοργανωτές  είναι επιβεβλημένα», δήλωσε η βουλευτής.