Συνεργασία του Δήμου Αλμυρού με την «Αμφικτυονίες ΑΕ» -Για ωρίμανση μελετών έργων μετά τη θεομηνία «Ιανός»

Συνεργασία του Δήμου Αλμυρού με την «Αμφικτυονίες ΑΕ» -Για ωρίμανση μελετών έργων μετά τη θεομηνία «Ιανός»

Με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό «Αμφικτυονίες ΑΕ» θα συνεργαστεί ο δήμος Αλμυρού για την τεχνική υποστήριξη του δήμου για την υλοποίηση έργων μετά τη θεομηνία «Ιανός».

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση διαδικασιών ωρίμανσης της μελέτης «Αποκατάσταση Περιφερειακής οδού και Υποδομών παράπλευρων Κοινοχρήστων Χώρων» του έργου «Αποκατάσταση περιφερειακού και αλιευτικού καταφυγίου από» και της μελέτης «Αποκατάσταση ζημιών στο περιβαλλοντικό πάρκο του οικισμού Ανάβρα του Δήμου Αλμυρού».

Στο πλαίσιο αυτό η «Αμφικτυονίες ΑΕ» θα παρέχει στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας το κατάλληλο τεχνικό προσωπικό, προκειμένου να υποστηρίξει την υπηρεσία για την επίβλεψη και την παρακολούθηση των δύο προαναφερόμενων έργων.

Στη συζήτηση του θέματος ο πρώην δήμαρχος Αλμυρού Δημήτριος Εσερίδης είπε ότι το έργο αποκατάστασης ζημιών αγροτικής οδοποιίας από θεομηνία 2020 και το έργο αποκατάσταση προσβασιμότητας σε γεωργοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις είναι ομοειδή και αφορούν τη βελτίωση αγροτικών οδών.

Το μέλος της Επιτροπής Χρήστος Κρακώστας επισήμανε ότι ο δήμος θα μπορούσε να προβεί στην πρόσληψη προσωπικού για την στελέχωση της Τεχνικής Υπηρεσίας και όχι η προαναφερόμενη εταιρεία να παρέχει προσωπικό.

Σκοπός της προγραμματικής σύμβασης είναι η διευκόλυνση παροχής υπηρεσιών με αναπτυξιακό χαρακτήρα σε τοπικό επίπεδο, προκειμένου να παρακαμφθούν τυχόν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, έλλειψη προσωπικού, αλληλοεπικαλύψεις αρμοδιοτήτων και άλλοι ανασταλτικοί παράγοντες, που καθυστερούν την ανάπτυξη και την εν γένει βελτίωση και την εν γένει βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων.

taxydromos.gr