Συνοπτικός διαγωνισμός για την Συντήρηση-επισκευή των σχολικών κτιρίων Δήμου Αλμυρού

Συνοπτικός διαγωνισμός για την Συντήρηση-επισκευή των σχολικών κτιρίων Δήμου Αλμυρού

Ο Δήμαρχος Αλμυρού προκηρύσσει 

συνοπτικό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΗ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ Δ. ΑΛΜΥΡΟΥ 2020», προϋπολογισμού 46.330,65 Ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.). .Η μελέτη με τίτλο : «ΕΠΙΣΚΕΥΗ -ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ Δ. ΑΛΜΥΡΟΥ 2020» συντάχθηκε όπως προβλέπεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2020 του Δήμου Αλμυρού και αναφέρεται σε εργασίες αποκατάστασης φθορών - προστασίας και συντήρησης των σχολικών κτιρίων του της Δ.Ε. Αλμυρού Δήμου Αλμυρού, προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η υγιεινή, η ασφάλεια και η λειτουργικότητα των εγκαταστάσεων. Πιο συγκεκριμένα τα σχολεία στα οποία θα γίνουν παρεμβάσεις είναι τα εξής: ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ, 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΜΥΡΟΥ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΡΥΝΑΙΝΑΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΟΥΡΠΗΣ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΠΟΛΗΣ, 1ο & 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΜΥΡΟΥ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΤΕΛΕΟΥ.

Επειδή η μελέτη αυτή καλείται να αντιμετωπίσει κάθε περίπτωση συντήρησης και αποκατάστασης φθορών στα σχολικά κτίρια του Δήμου Αλμυρού, η μελέτη συντάχθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 7ι, του άρθρου 53, του ν. 4412/2016, για έργα που η προμέτρηση των εργασιών είναι δύσκολη ή αδύνατη, όπως ιδίως έργα συντηρήσεων, επισκευών βελτιώσεων, ανακαινίσεων, αναστηλώσεων και για ύψος προϋπολογισμού έως 60.000,00 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ, μπορεί ο προϋπολογισμός να μην περιλαμβάνει ποσότητες των επιμέρους εργασιών, αλλά μόνο την κατ’ εκτίμηση δαπάνη του συνόλου κάθε ομάδας ομοειδών εργασιών και το γενικό σύνολο. Γι΄αυτό το λόγο, τα κτίρια στα οποία θα γίνονται παρεμβάσεις στα πλαίσια αυτής της μελέτης θα πρέπει να φωτογραφίζονται πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την αποκατάστασή τους.

Οι παρεμβάσεις που προβλέπονται στην παρούσα μελέτη οι οποίες πρέπει να εκτελεσθούν είναι ενδεικτικά οι εξής:
• επισκευές - συντηρήσεις μονώσεων ταρατσών, στεγών, τοίχων, πλακών και άλλων στοιχείων σκυροδέματος
• αντικατάσταση υδρορροών (όπου και αν απαιτηθεί).
• πλήρη αποκατάσταση ζημιών τμημάτων εμφανούς σκυροδέματος που έχουν υποστεί φθορές λόγω διάβρωσης οπλισμού.
• εργασίες διαρρυθμίσεων όπου είναι απαραίτητο να γίνουν για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.
• αποκατάσταση οροφής αιθουσών διδασκαλίας όπου έχει αποκολληθεί τμήμα επιχρίσματος.
• καθαίρεση σαθρών επιχρισμάτων ή συντηρήση εσωτερικών και εξωτερικών επιχρισμάτων.
• χρωματισμοί σχολικών μονάδων, βοηθητικών χώρων, περιφράξεων και κουφωμάτων σε αποχρώσεις που θα υποδειχθούν από την Υπηρεσία.
• αντικατάσταση φθαρμένων κουφωμάτων παραθύρων ή πορτών αφού προηγηθεί η αποξήλωση τους.
- Κατασκευή κάγκελου σε σκάλα.
- Μπάζωμα βόθρου.
- Κατασκευή στέγαστρου (κιόσκι).

• αντικατάσταση σπασμένων τμημάτων μαρμάρων σε ποδιές παραθύρων και σκαλοπάτια (όπου και εάν απαιτηθεί), στερέωση χαλαρών μαρμάρινων πεζουλιών με χρήση κατάλληλων βυσμάτων ή και κατάλληλης αρμόκολλας κλπ.
• επιστρώσεις εσωτερικών ή εξωτερικών δαπέδων με πλακίδια group 4, πλάκες μαλακού μαρμάρου, κυβόλιθων, πλάκες τσιμέντου αφού προηγηθεί η αποξήλωση των σπασμένων – φθαρμένων.
• επενδύσεις τοίχων με πλακίδια group 1 αφού προηγηθεί η αποξήλωση των σπασμένων – φθαρμένων πλακιδίων.
• συντήρηση χώρων υγιεινής, δικτύων ύδρευσης-θέρμανσης όπως η αντικατάσταση σωληνώσεων παροχής νερού, κεντρικής θέρμανσης κλπ. λόγω διαρροής.
• αντικατάσταση ειδών υγιεινής όπως καζανάκια, λεκάνες, νιπτήρες κλπ. ή πλήρης ανακατασκευή των υδραυλικών εγκαταστάσεων χώρων υγιεινής.
• ακόμη στα πλαίσια συντήρησης των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων χώρων που διαρρυθμίζονται προβλέπεται: η αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων, η αντικατάσταση πριζών, η τοποθέτηση νέων πριζών όταν κρίνεται απαραίτητο.
• τέλος η συντήρηση και ανακαίνιση του εξωτερικού χώρου - αυλή που αναπτύσσεται μεταξύ των κτιρίων και της περίφραξης του οικοπέδου όπως:
- συντήρηση σιδηρών κιγκλιδωμάτων, αυλοθυρών, συντήρηση και
κατασκευή εξωτερικών δαπέδων, κλιμακοστασίων και ραμπών για ΑΜΕΑ.
- συντήρηση ή συμπλήρωση περίφραξης, σιδηρών αυλόθυρων κλπ.
- Κατασκευή κιγκλιδωμάτων -προστασίας σε διάφορες θέσεις.
- κατασκευή τμήματος νέας περίφραξης από σιδερένιο κιγκλίδωμα σε νέο τοιχίο εμφανούς οπλισμένου σκυροδέματος.
- ενίσχυση περίφραξης από πλίνθους με επίστεψη σενάζ από οπλισμένο εμφανές σκυρόδεμα.
- ενίσχυση σιδηρών κιγκλιδωμάτων όπως περίφραξης με πάκτωση σε ικανό βάθος.

Η δαπάνη των εργασιών ανέρχεται στο ποσό των 34.141,97 €, ενώ μετά την προσθήκη του εργολαβικού οφέλους 18%, απροβλέπτων 15% και 24% ΦΠΑ το γενικό σύνολο ανέρχεται στο ποσό των 57.450,00€ και θα καλυφθεί από ΣΑΤΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2020 με ΚΑ: 30-7331.043 πίστωση του έτους 2020 το ποσό των 57.450,00€.

 

Περίληψη προκήρυξης
1. Το έργο συντίθεται από τις ακόλουθες κατηγορίες εργασιών: Οικοδομικές εργασίες & ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες με προϋπολογισμό 46.330,65€ (δαπάνη εργασιών, ΓΕ & ΕΟ και απρόβλεπτα)
2. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν γνώση των συμβατικών τευχών του διαγωνισμού στην ιστοσελίδα του Δήμου Αλμυρού (www.almyros-city.gr). Το έντυπο οικονομικής προσφοράς, που θα συμπληρωθεί από τους διαγωνιζόμενους διατίθεται και από τα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολεοδομίας, οδός Αγ. Βαρβάρας & Στ. Κομητά κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, πληροφορίες κ. Πλατής Δ. & κα Β. Τηλιοπούλου τηλ.: 2422351402 & 2422351412, μέχρι τις 30/07/2020. Η διακήρυξη του έργου έχει συνταχθεί κατά το υπόδειγμα της ΕΑΑΔΗΣΥ κάτω των ορίων.
3. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 04/08/2020 ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00πμ (ώρα λήξης). Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν διεξαχθεί η δημοπρασία την προαναφερθείσα ημερομηνία ή αν διεξαχθεί μεν αλλά δεν κατατεθεί καμιά προσφορά, θα διενεργηθεί σε νέα ημερομηνία (την ίδια ώρα) που θα καθορίσει με πράξη της η Προϊσταμένη Αρχή και η οποία θα γνωστοποιηθεί με fax πέντε (5) τουλάχιστον εργάσιμες ημέρες πριν τη νέα ημερομηνία, σε όσους έλαβαν τεύχη του διαγωνισμού. Η ίδια διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί και δεύτερη φορά με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις.
4. Η επιλογή του Αναδόχου θα γίνει σύμφωνα με την «συνοπτική διαδικασία» των άρθρων 117 και 327 του ν.4412/16 και υπό τις προϋποθέσεις του νόμου αυτού. Η οικονομική προσφορά των διαγωνιζομένων, θα συνταχθεί και θα υποβληθεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 95 παρ. 2.(α) του ν.4412/2016.
5. Κριτήριο για την ανάθεση της σύμβασης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή). Η συνολική προθεσμία του έργου, ορίζεται σε έξι (6) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.
6. Δικαιούμενοι συμμετοχής στο διαγωνισμό:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ή ενώσεις αυτών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα υποβάλλουν βεβαίωση εγγραφής στο Μ.Ε.ΕΠ ανά τάξη και κατηγορία ως εξής: Α1 τάξη και άνω για έργα κατηγορίας Οικοδομικά που είναι εγκατεστημένα:
α) σε κράτος-μέλος της Ένωσης,
β) σε κράτος-μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.),
γ) σε τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει και κυρώσει τη ΣΔΣ, στο βαθμό που η υπό ανάθεση δημόσια σύμβαση καλύπτεται από τα Παραρτήματα 1, 2, 4 και 5 και τις γενικές σημειώσεις του σχετικού με την Ένωση Προσαρτήματος I της ως άνω Συμφωνίας, καθώς και
δ) σε τρίτες χώρες που δεν εμπίπτουν στην περίπτωση γ΄ της παρούσας παραγράφου και έχουν συνάψει διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες με την Ένωση σε θέματα διαδικασιών ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων.
Οικονομικός φορέας συμμετέχει είτε μεμονωμένα είτε ως μέλος ένωσης. Οι ενώσεις οικονομικών φορέων συμμετέχουν υπό τους όρους των παρ. 2, 3 και 4 του άρθρου 19 και των παραγράφων 1 (ε) και 3 (β) του άρθρου 76 του Ν 4412/2016.
Δεν απαιτείται από τις εν λόγω ενώσεις να περιβληθούν συγκεκριμένη νομική μορφή για την υποβολή προσφοράς. Σε περίπτωση που η ένωση αναδειχθεί ανάδοχος η νομική της μορφή πρέπει να είναι τέτοια που να εξασφαλίζεται η ύπαρξη ενός και μοναδικού φορολογικού μητρώου για την ένωση (πχ. κοινοπραξία).
7. Η συνολική προθεσμία του έργου, ορίζεται σε έξι (6) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.
8. Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό δεν απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής
9. Το έργο χρηματοδοτείται από ΣΑΤΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2020 του Δ. Αλμυρού.
10. Δεν προβλέπεται η χορήγηση προκαταβολής
11. Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την Αναθέτουσα Αρχή που είναι ο Δήμος Αλμυρού με το αρμόδιο όργανό του.