Τέλος Μαΐου οι αιτήσεις για το «Εξοικονομώ 2023»

Τέλος Μαΐου οι αιτήσεις για το «Εξοικονομώ 2023»

Η επιδότηση θα ανέρχεται από το 40% έως το 75%, ανάλογα με τα εισοδήματα των δικαιούχων. Τρεις ημέρες πριν τις εκλογές το «Εξοικονομώ-Ανακαινίζω για νέους». Πότε αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα «Εξοικονομώ για επιχειρήσεις».

Η πλατφόρμα για αιτήσεις σχετικά με το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2023» θα ανοίξει στις 30 Μαΐου για τη στήριξη νοικοκυριών με χαμηλό εισόδημα, ανέφερε ο  Άκης Σκέρτσος, υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το «Εξοικονομώ 2023» υπογράφεται τις προσεχείς ημέρες και όπως εξήγησε ο Άκης Σκέρτσος, η επιδότηση θα ανέρχεται από το 40% έως το 75%, ανάλογα με τα εισοδήματα των δικαιούχων.

 

Το νέο «Εξοικονομώ κατ' οίκον», θα είναι κατά τα πρότυπα του αντίστοιχου προγράμματος του 2021, με κάποιες πιθανώς τροποποιήσεις, εξαιτίας της ανατίμησης των υλικών ενώ για την υπαγωγή στο πρόγραμμα θα ισχύει η χρονική προτεραιότητα των αιτήσεων.

Στις 18 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Ανακαινίζω για νέους», που αφορά νέους ηλικίας 18 έως 39 ετών και εντάσσεται στο πρόγραμμα «Σπίτι μου».

Σημείωσε ακόμη ότι η επιχορήγηση θα είναι κλιμακωτή, ανάλογα με την εισοδηματική κατηγορία που εντάσσεται ο δικαιούχος και θα φτάνει έως το 90% για ενεργειακή αναβάθμιση κατοικίας, μαζί με το μπόνους αποκέντρωσης και 30% για ανακαίνιση.

Στα μέσα Ιουνίου αναμένεται, τέλος, να ξεκινήσει το πρόγραμμα «Εξοικονομώ για επιχειρήσεις».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, euro2day.gr