Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού στην Ολλανδία με πρόγραμμα Erasmus+KA2

Το 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού στην Ολλανδία με πρόγραμμα Erasmus+KA2

Το 2o Γυμνάσιο Αλμυρού, ως συντονιστικό σχολείο προγράμματος Erasmus+ΚΑ2

που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμμετείχε στην κινητικότητα του προγράμματος στο Ρότερνταμ από τις 15-21 Ιανουαρίου 2023 με θέμα “Art Expressions Against Bullying at School”. Αντικείμενο του προγράμματος είναι η καλλιέργεια των συναισθηματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών και μαθητριών μέσω της αξιοποίησης των ποικίλων μορφών τέχνης με σκοπό την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού. Στην συνάντηση που έγινε στο Comenius College το σχολείο έστειλε δύο μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου, την Κοντοπούλου Ελεάννα και την Τσαμπίρα Έλενα, με την συνοδεία δύο καθηγητριών του, την φιλόλογο Μιχαλακοπούλου Χαρούλα και την καλλιτεχνικών Γκαραγκούνη Παυλίνα. Οι μαθήτριες φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες μαθητριών του ολλανδικού σχολείου. Στην συνάντηση συμμετείχαν εκτός από τους μαθητές και καθηγητές του ολλανδικού σχολείου υποδοχής και μαθήτριες και καθηγητές από σχολεία της Λιθουανίας, της Πολωνίας, της Ιταλίας και του Αγίου Μαρτίνου της Καραϊβικής.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης οι αποστολές παρουσίασαν τον αντίκτυπο που έχει η ποίηση στην χώρα τους, συμμετείχαν σε εργαστήρια δημιουργικής γραφής (Haiku, elfjes), σε καλλιτεχνικά εργαστήρια (News paper black out, Οmikuji, Hiphop, Lindyhop) και σε εργαστήριο DNA. Οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν το θέατρο Isala, όπου παρακολούθησαν ταινία, ξεναγήθηκαν στην γραφική πόλη Leiden, στο σπίτι του ζωγράφου Rembrandt, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της πόλης, και γνώρισαν τα αξιοθέατα του Rotterdam με ξεναγήσεις στο κέντρο του και κάνοντας κρουαζιέρα στις υδάτινες οδούς γύρω από το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης.
Οι συμμετέχοντες έκλεισαν την συνάντηση με το αποχαιρετιστήριο πάρτι στο σχολείο και ανανεώνοντας το ραντεβού τους με την επόμενη συνάντηση στην Βαρσοβία της Πολωνίας τον Μάρτιο του 2023.

Ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Αλμυρού
Βοϊβόνδας Σταύρος