Το Γυμνάσιο-Λ.Τ. Ευξεινούπολης συμμετέχει σε νέο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+/KA2 με τίτλο “Responsible Nature Explorers”

Το Γυμνάσιο-Λ.Τ. Ευξεινούπολης συμμετέχει σε νέο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+/KA2 με τίτλο “Responsible Nature Explorers”

Το  Γυμνάσιο-Λ.Τ. Ευξεινούπολης  την διετία 2020 - 2022 συμμετέχει  σε ένα νέο  Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα  Erasmus+/KA2  με τίτλο   “Responsible Nature Explorers”  ως Εταίρος, το οποίο  επιχορηγείται  από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ι.Κ.Υ., στη Στρατηγική Σύμπραξη στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης  με το Ortenbergschule, από το  Frankenberg της Γερμανίας, το Istituto Comprensivo Sassuolo 4° Ovest  από το Sassuolo της Ιταλίας, το  Agrupamento de Escolas Dr. António Granjo από το Chaves της Πορτογαλίας και το Szkola Podstawowa nr 14 z Oddzialami Sportowymi   από το Krosno της Πολωνίας. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Ευξεινούπολης  Σταυραντώνη Μαρία,  Καραγιαννοπούλου Μαρία και Τσιαμανή Ελένη επισκέφτηκαν το Ortenbergschule στο  Frankenberg της Γερμανίας, από 8 έως 12 Νοεμβρίου 2021.  

Ήταν η πρώτη διεθνής συνάντηση των Ευρωπαίων εταίρων με τους εκπαιδευτικούς. Η ομάδα της Γερμανίας υποδέχτηκε τις ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες και τις  ξενάγησε στο σχολείο. Κάθε αντιπροσωπεία παρουσίασε  το σχολείο της,  τη χώρα της και ένα βίντεο με τις φυσικές καταστροφές της περιοχής της λόγω της κλιματικής αλλαγής. Οργανώθηκαν και προγραμματίστηκαν  οι επόμενες κινητικότητες με τους μαθητές. Οι εταίροι  κατασκεύασαν ξενοδοχεία εντόμων, επισκέφτηκαν και εξερεύνησαν το Εθνικό Πάρκο “kellerwald-Edersee” στο Frankenberg,  φύτευσαν δέντρα σε ένα δάσος στα περίχωρα του Frankenberg,   και περπάτησαν στο πάρκο  “Herkules  Kassel”.

Στόχος  του προγράμματος είναι να ενθαρρύνουμε τους μαθητές να αλλάξουν τη στάση και τη συμπεριφορά τους προκειμένου να ενεργούν πιο φιλικά προς το κλίμα και το περιβάλλον, να τους παρακινήσουμε να εξοικονομήσουν ενέργεια και να μειώσουν το αποτύπωμά τους κάνοντας  χρήση του ποδηλάτου πιο συχνά ή ανακυκλώνοντας  περισσότερα απορρίμματα.
Η επόμενη συνάντηση με τους μαθητές  προγραμματίστηκε να  γίνει στην Πορτογαλία την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου 2022.
                                                                                                                 

Η Διευθύντρια

Μαρία Σταυραντώνη
MSc Φυσικής Αγωγής