Το Επιμελητήριο Μαγνησίας για την τροποποίηση καταστατικού στις ΕΠΕ

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας για την τροποποίηση καταστατικού στις ΕΠΕ

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας και η Υ.Γ.Ε.ΜΗ. υπενθυμίζουν ότι σύμφωνα με το άρθρο 12 του Ν. 4541/2018 Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης οι οποίες έχουν συσταθεί πριν την ισχύ του παραπάνω Νόμου και η διάρκεια τους είναι αόριστη, έχουν ημερομηνία λήξης την 31η Δεκεμβρίου 2021, εκτός αν, με τροποποίηση του καταστατικού τους οριστεί άλλη, ορισμένη ημερομηνία.

Σύμφωνα λοιπόν με την ως άνω διάταξη όσες Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης συνεχίσουν να έχουν Αόριστη διάρκεια στο καταστατικό τους, θεωρούνται εκ του Νόμου ότι λήγουν αυτομάτως και αυτοδικαίως την 31.12.2021.

Επομένως προς αποφυγή του ενδεχόμενου αυτού και πρόκλησης προβλημάτων στην ομαλή λειτουργία τους, προτείνεται σε όσες Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης έχουν Αόριστη διάρκεια χρόνου να προβούν το συντομότερο δυνατό και οπωσδήποτε προ της 31.12.2021, σε σχετική τροποποίηση του καταστατικού τους και να ορίσουν ορισμένη διάρκεια σε έτη σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 6 παρ. 2 περ. στ του Ν. 3190/1955.
Για την έγκαιρη καταχώρηση της σχετικής τροποποίησης, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η μη ύπαρξη λοιπών εκκρεμοτήτων (π.χ οικονομικές καταστάσεις με τις σχετικές εκθέσεις όπου από την κείμενη νομοθεσία απαιτούνται)».

πηγή:e-thessalia.gr