Το ζήτημα των εμβολιασμών στη Μαγνησία έθεσαν Μπουκώρος, Λιούπης και Μαραβέγιας

Το ζήτημα των εμβολιασμών στη Μαγνησία έθεσαν Μπουκώρος, Λιούπης και Μαραβέγιας

Οι βουλευτές Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας  Μπουκώρος Χρήστος,  Λιούπης Αθανάσιος και  Μαραβέγιας Κωνσταντίνος επικοινώνησαν με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, υπεύθυνο για το εμβολιαστικό πρόγραμμα κ. Μάριο Θεμιστοκλέους και του έθεσαν επιτακτικά το ζήτημα του μειωμένου αριθμού εμβολιασμών στη Μαγνησία.

Οι βουλευτές ζήτησαν την αύξηση αποστολής εμβολίων στη Μαγνησία, ώστε να υπάρχει αναλογία του ποσοστού εμβολιασμών με τον πραγματικό πληθυσμό του νομού. Επίσης, έθεσαν και το ζήτημα του εμβολιασμού του πληθυσμού με το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ επεσήμαναν τα προβλήματα που δημιουργεί στους πολίτες η μετακίνησή τους στα Κέντρα Υγείας Ζαγοράς και Βελεστίνου, προκειμένου να εμβολιαστούν με το συγκεκριμένο εμβόλιο.   

Ο κ. Θεμιστοκλέους, αποδεχόμενος τα ζητήματα που του έθεσαν οι βουλευτές Μαγνησίας και κατανοώντας την κατάσταση που επικρατεί, τόνισε ότι ο προγραμματισμός του εμβολιασμού για τον μήνα Μάρτιο έχει ήδη ολοκληρωθεί και έχουν ήδη διανεμηθεί τα 480.000 εμβόλια Pfizer για ολόκληρη τη χώρα. Όμως, τόνισε ότι για τον μήνα Απρίλιο η αποστολή εμβολίων στη Μαγνησία θα ενισχυθεί σε σημαντικό βαθμό σε σχέση με τον προγραμματισμό.

Επιπλέον, ο κ. Θεμιστοκλέους, απαντώντας για το ζήτημα του εμβολίων της AstraZeneca,  ανέφερε ότι μελετάται ήδη η δυνατότητα και θα αποφασιστεί η μετατροπή του εμβολιαστικού κέντρου στο Κέντρο Υγείας Βόλου από Pfizer σε AstraZeneca, ώστε ο κύριος όγκος του πληθυσμού του Πολεοδομικού Συγκροτήματος του Βόλου να μην μετακινείται προς τα Κέντρα Υγείας Βελεστίνου και Ζαγοράς. Τέλος, τόνισε ότι, πολύ πιθανόν τις επόμενες ημέρες, το εμβόλιο της AstraZeneca να καταστεί διαθέσιμο για όλο τον πληθυσμό και κατ’ αυτόν τον τρόπο θα αυξηθούν και οι εμβολιασμοί στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου.  

Οι κ.κ. βουλευτές ευχαρίστησαν τον κ. Θεμιστοκλέους για την άμεση ανταπόκρισή του και τη διαβεβαίωσή του ότι η ροή των εμβολιασμών θα εξομαλυνθεί και στο τέλος του Απριλίου θα έχει βελτιωθεί η αναλογική κατανομή εμβολιασμών σε όλες τις περιοχές και κατά συνέπεια και το ποσοστό των εμβολιασμένων ολόκληρης της Μαγνησίας.