Το θέμα του κτιρίου του Γ.Ε.Λ. Αλμυρού συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο (βίντεο)

Το θέμα του κτιρίου του Γ.Ε.Λ. Αλμυρού συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο (βίντεο)

Συζήτηση για το κτίριο του Γενικού Λυκείου Αλμυρού πραγματοποιήθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγ. Χατζηκυριάκος, η μελέτη από τις κτιριακές υποδομές του υπουργείου Παιδείας θα έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους. Ανάλογα με τα αποτελέσματα της μελέτης, ο δήμος θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην επισκευή του υπάρχοντος κτιρίου ή στην κατασκευή νέου σχολείου. Βασικό κριτήριο για την απόφαση θα είναι το κόστος για την επισκευή του ΓΕΛ.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε το Σώμα για τις εργασίες στην πρόσοψη του κτιρίου (κυρίως σοβατίσματα) καθώς τα σίδερα είναι στην επιφάνεια και υπάρχει κίνδυνος διάβρωσης.
Σε ερώτηση της κ. Ράππου για την πίσω πλευρά του σχολείου, ο κ. Χατζηκυριάκος απάντησε ότι δεν έχουν δρομολογηθεί εργασίες στην παρούσα φάση.

Ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημ. Εσερίδης σημείωσε ότι τα προβλήματα άρχισαν από το 2007 όταν έπεσαν σοβάδες και έγιναν πασαλείμματα. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι όλα τα δημοτικά κτίρια, σχολεία κ.α. που κατασκευάστηκαν πριν το 1980 και 1990 δεν διαθέτουν στατική μελέτη. Η ανάδειξη του προβλήματος έγινε λόγω της διαδικασίας για την έκδοση στατικής μελέτης του κτιρίου.
Ο κ. Εσερίδης πρόσθεσε ότι σε ανάλογη περίπτωση στη Θεσσαλονίκη, περιμένουν 6 χρόνια για να γίνουν οι επισκευές στο σχολείο και οι μαθητές κάνουν κατάληψη.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σάββας Τσόγκας τόνισε ότι υπάρχουν στο δήμο μας σχολεία από τον προηγούμενο αιώνα και δεν έχει γίνει κανένας προσεισμικός έλεγχος από την προηγούμενη δημοτική αρχή και δεν γνωρίζει αν θα γίνει και από τη νέα.  
"Είναι μεγάλη η ευθύνη του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου που είχε αποφασίσει "ελαφρά την καρδία" για να μπουν οι μαθητές σε ένα ετοιμόρροπο κτίριο. Πρέπει να δοθεί άμεσα λύση με τη μεταφορά των αιθουσών σε άλλους χώρους και την ανέγερση νέου κτιρίου" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσόγκας.

Σε ερώτηση του κ. Καραγεώργου αν είναι δυνατόν να κατασκευασθεί νέο κτίριο ή απλώς δημιουργούνται ευσεβείς πόθοι, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην ολιγωρία της προηγούμενης δημοτικής αρχής και απάντησε ότι αυτό είναι δυνατόν μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ που περιλαμβάνει κτιριακές εγκαταστάσεις μέχρι 3εκ. ευρώ.  
Και συμπλήρωσε ότι μοναδικός στόχος είναι να υπάρχει ένα ασφαλές κτίριο για τα παιδιά.