Το συνδικάτο «Παπαρήγας» για το ατύχημα στη Sovel

Το συνδικάτο «Παπαρήγας» για το ατύχημα στη Sovel

Με αφορμή το εργατικό ατύχημα στο εργοστάσιο της SOVEL το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» σε ανακοίνωσή του ζητεί να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα εξασφαλίζουν στην πράξη την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΣΟΒΕΛ και σε κάθε χώρο δουλειάς, επαναφέρει το αίτημα για συμβάσεις πλήρους απασχόλησης και αορίστου χρόνου για όλους και απαιτεί τη στελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών της Επιθεώρησης Εργασίας για να γίνονται τακτικότεροι έλεγχοι.

 «Οι δύο συνάδελφοί μας τραυματίστηκαν ενώ εκτελούσαν εργασίες συντήρησης σε μηχανολογικό εξοπλισμό σε τμήμα του εργοστασίου, χωρίς την αναγκαία επίβλεψη εργοδηγού ή εξειδικευμένου τεχνικού και επιστημονικού προσωπικού και χωρίς οποιαδήποτε οδηγία εργασίας σχετικά με ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας» συνεχίζει το συνδικάτο.

 «Στο βωμό της αύξησης των κερδών των βιομηχάνων και της μείωσης του κόστους παραγωγής, καταργείται στην πράξη κάθε μέτρο υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Για αυτούς η υγεία, ακόμη και η ίδια η ζωή των εργατών κοστολογείται φθηνότερα από το κόστος των όποιων μέτρων συλλογικής προστασίας, την πρόσληψη εξειδικευμένου τεχνικού προσωπικού, αποδεικνύοντας πως τα κέρδη τους είναι στην κυριολεξία βαμμένα στο αίμα και στον ιδρώτα των εργαζομένων.

Δεν πάει άλλο! Ολοι στον αγώνα για να μη γίνουν άλλα εργατικά ατυχήματα και να μην θρηνήσουμε άλλους συναδέλφους την ώρα του μεροκάματου. Συσπειρωμένοι στο Συνδικάτο μας δημιουργούμε με δικιά μας πρωτοβουλία Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας σε όλους τους χώρους εργασίας απαιτώντας από την εργοδοσία τα κατάλληλα μέτρα, μόνιμη παρουσία γιατρού εργασίας, κατάλληλα και επαρκή ΜΑΠ», καταλήγει.

https://www.taxydromos.gr