Τρισάγιο για την 14χρονη Σεραΐνα θα τελεστεί στο 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού

Τρισάγιο για την 14χρονη Σεραΐνα θα τελεστεί στο 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού

Σύσκεψη ενόψει νέας σχολικής χρονιάς στη Διεύθυνση Β'βάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιά, την ερχόμενη Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, από πλευράς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Στο πλαίσιο της ρύθμισης και των τελευταίων λεπτομερειών, σήμερα (6-9-2019) πραγματοποιήθηκε οργανωτική σύσκεψη στην αίθουσα του σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, στην οποία συμμετείχαν περίπου 150 διευθυντές, υποδιευθυντές σχολείων, υπεύθυνοι τομέων των εργαστηριακών κέντρων και εκπαιδευτές του ΠΕΚΕΣ.

Στην σύσκεψη επρόκειτο να συμμετέχει και η γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, κ. Γκίκα, η οποία ωστόσο, δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων της στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Σωκράτη Σαβελίδη, στη συνάντηση συζητήθηκαν σημαντικά θέματα, όπως η μεταβατική περίοδος που διανύουμε λόγω αλλαγής της ηγεσίας στο υπουργείο Παιδείας, η ειδική εκπαίδευση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (ρομά, πρόσφυγες και έγκλειστοι), όπως και ειδικότερα θέματα που αφορούν τη Μαγνησία (εκπαιδευτικά και θέματα δράσεων, ανοίγματος των σχολείων στην κοινωνία και συνεργασιών, διοικητικά, εξετάσεων κ.α.) με σκοπό τη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Όπως είπε ο κ. Σαβελίδης, δεν υπάρχουν θέματα ελλείψεων με τα βιβλία, ούτε κενών, αν και δεν ήρθαν όλοι οι αναπληρωτές που αναμενόταν. Ωστόσο, αναμένεται, σε δεύτερη φάση τις επόμενες μέρες, η τοποθέτηση και άλλων αναπληρωτών ώστε να καλυφθούν τα λίγα κενά.
Να σημειωθεί πως σήμερα στη ΔΔΕ παρουσιάστηκαν 66 αναπληρωτές καθηγητές, ενώ ο κ. Σαβελίδης τόνισε ότι κάποια κενά ενδέχεται να παραμείνουν στα νησιά, που όμως θα καλυφθούν άμεσα.

Δύο αγιασμοί στο ΕΕΕΕΚ και στον Αλμυρό
Ο επίσημος αγιασμός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη, στις 10 το πρωί στο ΕΕΕΕΚ Βόλου (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης), στην περιοχή Φυτόκου.
Όπως είπε ο κ. Σαβελίδης, επελέγη το συγκεκριμένο σχολείο για την τέλεση του επίσημου αγιασμού, καθώς η έναρξη της φετινής συμπίπτει με την παραλαβή, πριν λίγες μέρες, του ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου για τη μεταφορά των μαθητών με ειδικές ανάγκες, για την αγορά του οποίου, προσπάθησε όλη η πόλη.

Εξάλλου, με απόφαση του διευθυντή, κατά τον αγιασμό που θα τελεστεί στο 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού, θα τελεστεί και τρισάγιο για την ψυχή της 14χρονης Σεραΐνας, μαθήτριας του σχολείου, που πριν μία εβδομάδα βρήκε τραγικό θάνατο, στο λούνα παρκ, στο παζάρι του Αλμυρού.

πηγή: ΕΡΤ ΒΟΛΟΣ