Υπόψη του Κων. Μαραβέγια το πρόβλημα με τους «μαϊμού» διαιτολόγους στη Μαγνησία

Υπόψη του Κων. Μαραβέγια το πρόβλημα με τους «μαϊμού» διαιτολόγους στη Μαγνησία

Το σοβαρό πρόβλημα με τους «μαϊμού» διαιτολόγους που εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες, έθεσε υπόψη του βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Μαραβέγια, το προεδρείο του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλίας της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας (ΕΔΔΕ).

Συγκεκριμένα, τον κ. Μαραβέγια επισκέφθηκαν στο γραφείο του η πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος και αντιπρόεδρος της ΕΔΔΕ κ. Νότα Μπλούχου και η γραμματέας του Περιφερειακού Τμήματος κ. Λήδα Μωραϊτοπούλου, οι οποίες τόνισαν ότι έχουν παρεισφρήσει στον κλάδο τους άτομα που επικαλούνται ανύπαρκτους τίτλους σπουδών.

Σύμφωνα με την κ. Μπλούχου, πρόκειται για ανθρώπους δίχως την απαραίτητη κατάρτιση, οι οποίοι δίνουν συμβουλές διατροφής σε ανυποψίαστους πολίτες, επικαλούμενοι «ταμπέλες» που δεν αντιστοιχούν σε αναγνωρισμένες επιστημονικές οντότητες. Η ίδια σημείωσε ότι οι πολίτες θα πρέπει να προσέχουν σε ποιους απευθύνονται και να ζητούν το πτυχίο και την άδεια άσκησης επαγγέλματος, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν είναι επίσημοι επαγγελματίες υγείας.

«Είμαστε ο μόνος κλάδος υγείας που αποδίδουμε ΦΠΑ 24% και δεν υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός για την προστασία του επαγγέλματος», επισήμαναν οι κ.κ. Μπλούχου και Μωραϊτοπούλου, με τον κ. Μαραβέγια να απαντά ότι θα πρέπει ο έλεγχος να γίνεται από την ίδια την Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας, όπως συμβαίνει με τους Ιατρικούς Συλλόγους.

Σε κάθε περίπτωση, ο βουλευτής δεσμεύτηκε να αναδείξει με κάθε τρόπο το πρόβλημα προκειμένου να βρεθούν λύσεις που θα διασφαλίζουν τη νόμιμη άσκηση του επαγγέλματος.