Φιλάρχαιος Αλμυρού: Παρουσίαση δύο βιβλίων τοπικής ιστορίας - Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Φιλάρχαιος Αλμυρού: Παρουσίαση δύο βιβλίων τοπικής ιστορίας - Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

ΦΙΛΑΡΧΑΙΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΛΜΥΡΟΥ «ΟΘΡΥΣ»

ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:
-    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΥΟ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ  ΙΣΤΟΡΙΑΣ
-    ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ Δ. Σ
.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλαρχαίου Εταιρείας ανακοινώνει με ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά στο κοινό της ευρύτερης περιοχής του Αλμυρού πως, για τον μήνα Νοέμβριο 2019, οργανώνει δύο σημαντικές  εκδηλώσεις.
Α΄.  Την Τετάρτη, στις 13 Νοεμβρίου 2019, ώρα 6.30  μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλμυρού, θα πραγματοποιηθεί  η επίσημη παρουσίαση δύο πολύ σπουδαίων και μοναδικών βιβλίων τοπικής ιστορίας:
-Το πρώτο είναι η επίτομη πολυτελής έκδοση με τίτλο «Η περιοχή του Αλμυρού στην Ιστορία», η οποία περιέχει την πιο πλήρη ιστορική πορεία του τόπου μας από την μυθολογική έως και τη σύγχρονη εποχή.
- Το δεύτερο έχει τίτλο «Η ιστορία της περιοχής Αλμυρού σε δέκα μαθήματα» και περιλαμβάνει όλα όσα «διδάχθηκαν» κατά τη διάρκεια των δέκα δίωρων μαθημάτων Τοπικής Ιστορίας, τα οποία πραγματοποιήθηκαν από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο του 2019 στην αίθουσα ομιλιών της Φιλαρχαίου.
Συγγραφεύς και των δύο αυτών έργων είναι ο πρόεδρος της Φιλαρχαίου και εμβριθής ερευνητής της τοπικής ιστορίας κ. Βίκτωρ Κ. Κοντονάτσιος.
Θα μιλήσουν για τα βιβλία η φιλόλογος καθηγήτρια του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού κ. Χρυσούλα Τζαφλέρη, η οποία και παρακολούθησε τα «μαθήματα», ο θεολόγος  καθηγητής του Γυμνασίου Σούρπης και μέλος του Δ.Σ. κ. Τριαντάφυλλος Σπανός και ο συγγραφέας. Θα συντονίσει την εκδήλωση η αντιπρόεδρος κ. Χρυσούλα Κοντογεωργάκη.

Β΄.  Την Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019, στις 11:30 π.μ.,  θα πραγματοποιηθεί η εκλογο-απολογιστική συνέλευση για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Για το θέμα αυτό θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Το Δ. Σ. καλεί όλους τους κατοίκους της περιοχής μας να παρακολουθήσουν την παρουσίαση των δύο βιβλίων, τα οποία θα διατεθούν σε εξαιρετικά προνομιακές τιμές εκείνη την ημέρα. Καλεί επίσης όλους να δείξουν έμπρακτα το ενδιαφέρον και την αγάπη τους για τον τόπο και την ιστορία του, προσερχόμενοι την ημέρα των εκλογών και δηλώνοντας υποψηφιότητα για την εκλογή τους στο νέο Δ. Σ. Με τον τρόπο αυτόν θα ενδυναμωθεί η Φιλάρχαιος, θα ανανεωθεί το Δ. Συμβούλιο και θα συνεχισθεί η λαμπρή πορεία του πλέον ιστορικού και ένδοξου σωματείου σε όλη τη Θεσσαλία.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ