Φλώρινα: Σε κρίσιμη κατάσταση μαθητής που κατανάλωσε δηλητηριώδη μανιτάρια

Φλώρινα: Σε κρίσιμη κατάσταση μαθητής που κατανάλωσε δηλητηριώδη μανιτάρια

Με ειδική πτήση αεροσκάφους, διασωληνωμένος και συνοδεία γιατρού, μεταφέρθηκε από τη Θεσσαλονίκη σε νοσοκομείο του Μονάχου στη Γερμανία, 16χρονος από το Βαρικό Φλώρινας που έπαθε δηλητηρίαση μετά από κατανάλωση άγριων μανιταριών.

Η κατάσταση του παιδιού χαρακτηρίζεται κρίσιμη αλλά σταθερή, καθώς τα μανιτάρια δημιούργησαν μεγάλο πρόβλημα στο συκώτι του 16χρονου, με αποτέλεσμα να υπάρχει το ενδεχόμενο να χρειαστεί μεταμόσχευση ήπατος.

Ο νεαρός μαθητής του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας, το περασμένο Σάββατο μεταφέρθηκε από τον πατέρα του στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας με έντονα σημάδια αδιαθεσίας.

Από τις εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι ορισμένοι δείκτες στο αίμα του ήταν αρκετά υψηλοί και αυτό έθεσε σε συναγερμό τους γιατρούς ότι πρόκειται για δηλητηρίαση από κατανάλωση μανιταριών.

Το παιδί εσπευσμένα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Ωστόσο, χρειάστηκε η διακομιδή του σε νοσοκομείο της Γερμανίας, όπου ζει και η μητέρα του.

Όπως έγινε γνωστό, ο νεαρός, με τον πατέρα του και φίλο τους από το χωριό, μάζεψαν άγρια μανιτάρια από το δάσος, τα οποία στη συνέχεια κατανάλωσαν.

Η αεροδιακομιδή του έγινε με ιδιωτικό αεροσκάφος, και πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια πολιτιστικών συλλόγων της Φλώρινας που κατάφεραν να συγκεντρώσουν το ποσό των 27 χιλιάδων ευρώ.

Σε συνομιλία του με το MEGA ο πατέρας του 16χρονου ανέφερε ότι συλλέγει πάντα συγκεκριμένες ποικιλίες μανιταριών, ενώ πρόσθεσε ότι έχει σχεδόν καταστραφεί το συκώτι του παιδιού.

https://www.megatv.com