Φονική έκρηξη στις Σέρρες: "Το λάθος ήταν ανθρώπινο - Ξέχασαν να απομονώσουν τον καυστήρα"

Φονική έκρηξη στις Σέρρες: "Το λάθος ήταν ανθρώπινο - Ξέχασαν να απομονώσουν τον καυστήρα"

Σε ανθρώπινο λάθος αποδίδει ο πρόεδρος των συντηρητών καυστήρων Σερρών, την έκρηξη στο 9ο δημοτικό σχολείο, εξαιτίας της οποίας έχασε τη ζωή του ο 11χρονος μαθητής.

"Τα έκαναν σωστά ως ένα σημείο. Ξέχασαν όμως κάτι. Ξεχάσαν να απομονώσουν τον καυστήρα ώστε να μην μπορεί να λειτουργήσει. Βεβαίως και ήταν ανθρώπινο λάθος" δήλωσε χαρακτηριστικά Γιώργος Κοτσανπαπάς, με φόντο τη σύλληψη του εργολάβου και του ηλεκτρολόγου που έκαναν τις εργασίες.

"Δεν ξέρω αν το συνεργείο ήταν πιστοποιημένο. Κατ’ αρχάς ο εργολάβος είναι μηχανολόγος μηχανικός. Αρα από το νόμο ξέρει να κάνει τα πάντα. Αρα μπορεί να επεμβαίνει όπου γουστάρει και ό,τι θέλει να κάνει. Έτσι δεν λέει ο νόμος;" πρόσθεσε αιχμηρά στην εκπομπή του OPEN "Μεσημέρι με τη Μάριον".

"Πήγαν να κλείσουν δύο βάνες και να ανοίξουν δύο άλλες. Τίποτα άλλο. Δύο σχολεία είναι με καυστήρες στον Δήμο Σερρών. Το μόνο τους λάθος ήταν ότι δεν απομόνωσαν τον καυστήρα. Ο θερμοστάτης άναψε με εντολή του θερμοστάτη μετά από κάποιες ώρες και έγινε το κακό. Οταν κλείνουμε τις βάνες πάνω στον λέβητα θα πρέπει να σκεφτούμε και να κλείσουμε τον καυστήρα και από τα ρεύματα και να λάβουμε μέτρα ασφαλείας ώστε ο καυστήρας να μη μπορεί να ανάψει" κατέληξε ο κ. Κοτσανπαπάς.

Ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους
Ο 52χρονος εργολάβος και ο 43χρονος ηλεκτρολόγος αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για τους υπεύθυνους του έργου μετατροπής καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας.

Η δικογραφία, αυτόφωρης διαδικασίας, που σχηματίστηκε εις βάρος τους αναφέρεται στα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, των σωματικών βλαβών, κατά συρροή, από αμέλεια, όπως επίσης της έκρηξης από αμέλεια.