Φυλάκιση 7 μηνών στην 33χρονη από Βόλο που δεν έστελνε την κόρη της σχολείο

Φυλάκιση 7 μηνών στην 33χρονη από Βόλο που δεν έστελνε την κόρη της σχολείο

Με την επισήμανση του προέδρου ότι το παιδί θα πρέπει να συνεχίσει κανονικά τη φοίτησή του

και ότι σε διαφορετική περίπτωση, υπάρχουν και σκληρότερα μέτρα από τη Δικαιοσύνη όπως αφαίρεση της γονικής μέριμνας, ολοκληρώθηκε χθες η δίκη της 33χρονης αρνήτριας από τον Βόλο, που δεν άφηνε το 11χρονο κορίτσι της να πάει στο σχολείο..

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επέβαλε στην κατηγορούμενη ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή 3ετίας και συμβολική χρηματική ποινή 20 ημερήσιων μονάδων προς 1 ευρώ που δεν μερίμνησε για την υποχρεωτική φοίτηση της κόρης της.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας έδρας Βάϊος Παπαϊωάννου, ζήτησε από το δικαστήριο την ενοχή της και την επιβολή παραδειγματικής τιμωρίας..

Απολογούμενη στο δικαστήριο η 33χρονη αρνήθηκε ότι είναι αρνήτρια του κορωνοϊού και ισχυρίστηκε ότι σταμάτησε να πηγαίνει το παιδί της στο σχολείο, όταν ξεκίνησαν τα κρούσματα στην τάξη της. Για να δικαιολογηθεί για την πράξη της, καθώς υπάρχουν νόμοι για το πότε κλείνει μία τάξη ή ένα σχολείο λόγω Covid-19, είπε ότι φοβόταν επειδή μένουν με τους γονείς της και ο πατέρας της ανήκει σε ευπαθής ομάδα.

Η ίδια δεσμεύτηκε στο δικαστήριο ότι δεν θα επαναλάβει την πράξη της.

Επισημαίνεται ότι στην απόφαση του δικαστήριο έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι η 11χρονη παρουσιάστηκε κανονικά στα μαθήματά της χθες μετά από απουσία 1,5 χρόνου.

Πάνω από το πτώμα μου…

Σε δηλώσεις της η μητέρα της 11χρονης ανέφερε: «Δεν έστειλα τα παιδιά μου στο σχολείο γιατί υπάρχουν πολλά κρούσματα. Σήμερα πήρα το παιδί στο σχολείο και με πήραν τηλέφωνο και με ενημέρωσαν ότι για να κάνει το παιδί μάθημα πρέπει να κάνει self test αλλιώς θα το βάλουν στην απομόνωση».

Ενώ συνέχισε λέγοντας: «Πλέον θα στέλνω τα παιδιά μου στο σχολείο υπό τον φόβο του κορωνοϊού και υπό τον φόβο κάποιας καταδίκης. Για το παιδί μου θα μπω και μέσα αρκεί να το προστατεύσω. Πάνω από το πτώμα μου θα πάρουν το παιδί μου».

Από την πλευρά του ο πατέρας της 11χρονης ανέφερε: «Eμείς πηγαίναμε το παιδί στο σχολείο μέχρι τα τέλη Οκτωμβρίου και μόλις εμφανίστηκαν κάποια κρούσματα στη τάξη, το πήραμε. Δεν ξέρω γιατί το παιδί έχασε τη χρονιά. Φοβόμαστε τον κορωνοϊό γι΄αυτό δεν τα στέλναμε, έχουν νοσήσει και δικοί μας άνθρωποι», ενώ ανέφερε ότι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο λόγω φόβου.

Σχετικά με την υπόθεση μίλησε και η θεία της 11χρονης, η οποία τόνισε ότι η αδερφή της δεν είναι αρνήτρια ενώ οι γονείς φοβούνται να στείλουν το παιδί στο σχολείο γιατί φοβούνται, καθώς μένουν με τους ηλικωμένους γονείς τους.

www.astratv.gr