Χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια δίνει ο “Διομήδης” για την Μαγνησία και τις Σποράδες

Χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια δίνει ο “Διομήδης” για την Μαγνησία και τις Σποράδες

Αλλαγή του καιρικού σκηνικού για την Μαγνησία

Αλλαγή του καιρικού σκηνικού από απόψε το βράδυ για την Μαγνησία συνολικά, με πτώση της θερμοκρασίας στους 6 βαθμούς, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πολύ θυελλώδεις άνεμοι και πυκνές χιονοπτώσεις.
Η πολιτική προστασία του νομού, η Περιφερειακή Ενότητα και οι δήμοι ετοιμάζονται από σήμερα αναμένοντας την κορύφωση του καιρικού φαινομένου τα ξημερώματα της Πέμπτης, όπου προβλέπεται χιονόπτωση ακόμα και στην πόλη του Βόλου, με θερμοκρασία στους 0 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας το διήμερο Τρίτη και Τετάρτη, 11 και 12 Ιανουαρίου 2022, εκτιμάται ότι θα επικρατήσουν στις περιοχές του Δήμου Βόλου εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες με ιδιαίτερα έντονες βροχοπτώσεις στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά, με την πρόκληση προβλημάτων να είναι πολύ πιθανή, γεγονός που οδήγησε το δήμο Βόλου να εκδώσει ανακοίνωση παρακαλώντας τους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, αποφεύγοντας όσες δεν είναι αναγκαίες και να ακολουθούν πιστά τις αναλυτικές οδηγίες της Πολιτικής  Προστασίας, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες συνέπειες.

Από πλευράς Δημοτικής Αρχής  του Βόλου έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα και ο μηχανισμός των υπηρεσιών του Δήμου μας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα. Προς ενημέρωση των πολιτών θα εκδίδονται, όποτε απαιτηθεί, ενημερωτικές ανακοινώσεις, στη βάση πάντα των όσων αναφέρουν οι προγνώσεις της ΕΜΥ και την κατάσταση που διαμορφώνεται.

Εντωμεταξύ, η πρόβλεψη κάνει λόγο για έντονη χιονόπτωση και την Παρασκευή μέσα στον Βόλο, με την θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους -3 βαθμούς κελσίου.

ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίας προβλέπονται για την περιοχή της Ζαγοράς έως -12ο Κελσίου,  του Αλμυρού (-5ο Κελσίου) αλλά και του νοτίου Πηλίου, ενώ δεν αποκλείονται οι χιονοπτώσεις και στα νησιά των Σποράδων την Παρασκευή.

ertnews.gr