Χωρίς γιατρό ο Πτελεός

Χωρίς γιατρό ο Πτελεός

Δεν έχουν κάλυψη από γενικό γιατρό οι κάτοικοι του Πτελεού. Οι κάτοικοι όλων των χωριών, Πτελεός, Αχίλλειο, Αγιοι Θεόδωροι, Γαύριανη, απαιτείται να επισκέπτονται το Κέντρο Υγείας Αλμυρού για ιατρική περίθαλψη. Κάποιοι όμως αδυνατούν να μετακινούνται.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Κωνσταντίνος Μπουκοβάλας τονίζει ότι «την περίοδο πριν τον κορονοϊό, τουλάχιστον μας επισκεπτόταν γιατρός έστω και μία φορά τον μήνα. Τώρα τελείωσε και η παροχή υπηρεσιών και οι πόρτες του περιφερειακού ιατρείου της περιοχής παραμένουν ερμητικά κλειστές». Ο κ. Μπουκοβάλας αναφέρει: «Θέσαμε το ζήτημα παντού, σε όλους τους τοπικούς βουλευτές, στο Κέντρο Υγείας. Μας είπαν ότι οι γιατροί έχουν υπηρεσίες στο ΕΣΥ και στο Νοσοκομείο λόγω της πανδημίας. Ομως, δεν είναι δικαιολογία αυτή. Ηλικιωμένοι που δεν μπορούν να μετακινούνται, ενώ στην περιοχή δεν υπάρχουν ιδιώτες γιατροί και οι πολίτες δεν μπορούν να πηγαινοέρχονται στον Αλμυρό συνεχώς», σημειώνει.

Η ιατρική κάλυψη της περιοχής είναι προτεραιότητα για την Τοπική Κοινότητα. Τα θέματα με την αγροτική οδοποιία τίθενται σε δεύτερη μοίρα. Εξάλλου, ο κ. Μπουκοβάλας επισημαίνει ότι σε συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκο την προηγούμενη εβδομάδα ενημερώθηκε ότι άμεσα αρχίζουν έργα.

«Εχουμε τη συγκομιδή της ελιάς και τα προβλήματα είναι πάρα πολλά. Ομως, μας είπαν ότι θα μπει εργολάβος και θα γίνει τσιμεντόστρωση, όπου απαιτείται. Η αγροτική οδοποιία έχει καιρό να συντηρηθεί και απαιτούνται έργα», σημειώνει.

Στον Πτελεό κατοικούν 1.000 άτομα. Το 90% - 95% των κατοίκων είναι αγρότες και ασχολούνται με ελαιοκαλλιέργειες. Είναι σημαντική για εκείνους η απρόσκοπτη μετακίνηση στα χωράφια.

Επιπλέον, τα ζητήματα που τίθενται για την περιοχή είναι το υδροδοτικό και το αποχετευτικό. Προκύπτουν πολλά προβλήματα με την ύδρευση λόγω των υψηλών πιέσεων του νερού που έρχεται από το φράγμα Μαυρομάτι, με αποτέλεσμα να προκαλούνται συνεχώς φθορές στο πεπαλαιωμένο δίκτυο. «Το υπάρχον δίκτυο είναι παλιό, 30 χρόνων. Απαιτείται να αντικατασταθεί με νέο», σημειώνει.

Οσον αφορά στο αποχετευτικό δίκτυο, στον Πτελεό με εξαίρεση το Πηγάδι λειτουργούν μόνο ιδιωτικοί βόθροι και συνολικά 88 παροχές είναι συνδεδεμένες με τον βιολογικό καθαρισμό. «Είναι χρόνιο πρόβλημα για την περιοχή. Κάθε χρόνο το έργο εντάσσεται στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, αλλά δεν προχωρεί» καταλήγει.

www.taxydromos.gr