Όσκαρ: Οι νεαρότεροι σε ηλικία νικητές βραβείων στην ιστορία του θεσμού

Όσκαρ: Οι νεαρότεροι σε ηλικία νικητές βραβείων στην ιστορία του θεσμού

Η μικρότερη όλων ήταν μόλις 10 ετών!

Όσον αφορά τα Όσκαρ, συνήθως οι παλιότεροι και πιο καθιερωμένοι ηθοποιοί έχουν τις περισσότερες υποψηφιότητες, ενώ ένας από αυτούς φεύγει κάθε χρονιά και με το χρυσό αγαλματίδιο ανά χείρας. Ωστόσο, μερικές φορές υπάρχουν και πρωτοεμφανιζόμενοι ή νεαροί σε ηλικία ηθοποιοί με μια εκπληκτική ερμηνεία, η οποία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αγνοηθεί.

Ακολουθεί μια λίστα με τους νεότερους νικητές βραβείων Όσκαρ στην ιστορία του θεσμού μέχρι σήμερα.

Έντριεν Μπρόντι
Ο Έντριεν Μπρόντι είναι ο νεότερος ηθοποιός που έχει κερδίσει ποτέ το Όσκαρ Καλύτερου Ηθοποιού για την ερμηνεία του στην ταινία του Ρόμαν Πολάνσκι «Ο Πιανίστας». Σε ηλικία 29 ετών ο Μπρόντι κατάφερε να συγκινήσει τους πάντες ως ο Πολωνο- Εβραίος συνθέτης και πιανίστας Władysław Szpilman, στις προσπάθειες του σκηνοθέτη να αποτυπώσει στη μεγάλη οθόνη με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πιστότητα την εμπειρία του Ολοκαυτώματος. Ο Μπρόντι όχι μόνο έμαθε να παίζει πιάνο για το ρόλο του, αλλά έχασε και εκπληκτικά πάρα πολλά κιλά για να μοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο στον πολύ αδύνατο Szpilman.

Τίμοθι Χάτον
Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Ρόμπερτ Ρέντφορντ το 1980, «Ordinary People», κέρδισε τέσσερα βραβεία από την Ακαδημία, μεταξύ των οποίων και εκείνο του Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον 20χρονο Τίμοθι Χάτον, καθιστώντας τον, τότε, τον νεότερο σε ηλικία νικητή της κατηγορίας. Ο Χάτον κατείχε το ρεκόρ ως ο νεότερος νικητής στην κατηγορία για 34 χρόνια, ενώ παρέλαβε τη σκυτάλη από τον Γιώργο Τσακίρη, ο οποίος κέρδισε σε ηλικία 27 ετών για την ερμηνεία του στην ταινία «West Side Story».

Μάρλι Μάτλιν
Η Μάρλι Μάτλιν έγραψε ιστορία με περισσότερους τρόπους από όταν πήρε στο σπίτι της το Όσκαρ της Καλύτερης Ηθοποιού το 1986, σε ηλικία μόλις 21 ετών για την συμμετοχή της στην ταινία «Παιδιά ενός κατώτερου Θεού». Δεν ήταν μόνο η νεότερη νικήτρια του βραβείου σε ηλικία 21 ετών, αλλά και η μόνη κωφή ηθοποιός που κέρδισε ποτέ Όσκαρ. Η Μάτλιν έλαβε επίσης ένα βραβείο Χρυσής Σφαίρας και τέσσερις υποψηφιότητες στα βραβεία Emmy.

Τέιτουμ Ο’ Νιλ
Η Τέιτουμ Ο’ Νιλ είναι η νεότερη νικήτρια στα βραβεία Όσκαρ σε οποιαδήποτε κατηγορία για τη νίκη της Καλύτερης Ηθοποιού στην ηλικία των 10 ετών, με τη συμμετοχή της στην ταινία « Paper Moon». Ένα ρεκόρ που κατείχε για 41 χρόνια.

Άννα Πάκουιν
Πριν από τον αμφιλεγόμενο ρόλο των μόλις επτά λέξεων στον περίφημο «Ιρλανδό», η Άννα Πάκουιν το 1994 στα 11 χρόνια της κατάφερε να κερδίσει το Όσκαρ Β’ Γυναικείου ρόλου στην ταινία «The Piano».

Πάτι Ντιουκ
Η Πάτι Ντιουκ ήταν 16 ετών το 1963 όταν κέρδισε το Όσκαρ Β’ Γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της Έλεν Κέλερ στην ταινία «The Miracle Worker». Ο Φρανκ Σινάτρα παρουσίασε την κατηγορία στην 35η οργάνωση της Ακαδημίας, ενώ το αστέρι του «West Side Story» Γιώργος Τσακίρης της παρέδωσε το χρυσό αγαλματίδιο.

πηγή:newsbeast.gr